Vackert belägen och rikligt med utmaningar

Alldeles intill Turinge Kyrka vid det natursköna Vidbynäs Slott finns en ny modern golfanläggning - Vidbynäs Golf Club - som består av 18+18+9 golfhål i mästerskapsklass.

Turinge AXA Golf Club har slutit ett avtal med Vidbynäs om en 9-hålsbana (korthål) med par 27 på den nyanlagda golfanläggningen. Banan öppnades den 27 maj 2005 och är vackert belägen i lätt kuperad och omväxlande terräng invid sjön Turingen.

Det var just denna svallande Sörmländska natur som tilltalade de ytterst välrenommerade banarkitekterna Schmidt & Curley att ta sig an projektet.

"Det här är en fenomenal miljö - med sin mångvarierade vegetation omfamnar landskapet också slutet av en underbar sjö. Här har vi fått en möjlighet att blanda tre fantastiska miljöer till en stor golfupplevelse", säger banarkitekt Brian Curley som ansvarat för projektet.

Schmidt & Curley rankades 1999 som USA:s bästa bandesigners och arbetar regelbundet med världsstjärnor som Ernie Els och Nick Faldo. De har även skapat många mästerskapsbanor signerade Jack Nicklaus och Peter Dye.